Oh jee, geen lintjes! 

 

Als organisatie hebben we ervoor gekozen om dit jaar onze route niet door middel van lintjes uit te zetten. Dit heeft een aantal redenen: 

 1. Het uitzetten van de routes is zeer arbeidsintensief, zeker als je een gevarieerde route wilt met verschillende lussen. Je moet dan een keus maken om óf je al zeldzame vrijwilligers extra in te zetten of minder variatie in je routes op te nemen. Wij vonden beide keuzes niet optimaal; 
 1. Het uitzetten van de routes zien wij als een belasting voor het milieu. Enerzijds omdat wij steeds vele kilometers maken om de route uit te gaan zetten (we wonen ook niet direct aan het wedstrijdgebied), en anderzijds omdat we een hoop plastic afval produceren. Dit wilden we graag anders doen. 

Daarom hebben wij dit jaar een andere keuze gemaakt: géén lintjes in het bos.  

 

Maar wat dan!?  

 

 

 

Wij laten jullie natuurlijk niet in de kou staan! Ter vervanging van de lintjes in het bos bieden wij een aantal vervangers voor het toch goed volgen van de route: 

 1. Wij bieden aan om voor jullie een GPS te huren. Wil jij er eentje, dan kun je dit aangeven bij het inschrijfformulier. 
 1. Wij bieden jullie de mogelijkheid om zelf een GPS te huren, met daarbij een duidelijke beschrijving van hoe, wat, waar. Je kunt de GPS thuis laten bezorgen en ermee kennis maken alvorens je op wedstrijd verschijnt. 
 1. Wij bieden jullie een goede beschrijving voor het gebruik van je telefoon als navigatiemiddel. Zeker voor de klasse 1 biedt dit een ideale oplossing. 

 

Optie 1 

Wij bieden als organisatie de service om via ons een GPS te huren. Deze GPSen huren wij van navigatie-verhuur.nl. Wij zullen ervoor zorgen dat de GPX-kaarten al zijn ingeladen in de GPS en dat je een duidelijke beschrijving krijgt van hoe die werkt. Voor en tijdens de wedstrijd kun je met al je vragen met betrekking tot deze GPSen bij ons kwijt! 

 • Het huren via de organisatie kost €15 per stuk; 
 • Je krijgt de GPS bij het aanmelden bij het secretariaat, waarbij je een borg van €50 (contant) afgeeft. Bij het inleveren van de GPS na de wedstrijd, tegelijkertijd met het inleveren van je hesje, krijg je de €50 retour; 
 • Je krijgt dan een Garmin Etrex 10 model waarin de routes van Endurance Zuid Veluwe reeds zijn ingeladen; 
 • De gebruiksaanwijzing voor deze GPS zullen wij op de website plaatsen vooraf aan de wedstrijd (deze dien je, indien nodig, zelf uit te printen); 
 • Voor de (reserve) AA batterijen ben je ZELF verantwoordelijk; 
 • Wij zorgen voor een keycord. Wil je zelf liever wat anders gebruiken om de GPS mee te nemen te paard, dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor.   

 

Om een GPS te reserveren, vul het onderstaande reserveringsformulier in:

 

 

Optie 2 

Via www.navigatie-verhuur.nl kun je zelf een GPS huren. Deze wordt bij jou thuis afgelverd, waardoor je vooraf aan de wedstrijd de mogelijkheid hebt om bekend te raken met de GPS. Wat betreft kosten heb je een aantal kosten waar je rekening mee moet houden: huurprijs, bezorgkosten (kan het ook zelf ophalen in Krimpen a/d Amstel) en het laten inladen van de GPX bestenden. 

 

 • Het huren van de GPS (model Etrex 10), kost 15 per 4 dagen (bezorg/afhaaldatum 07/06/18, retourdatum: 11/06/18) of 20 voor een week (de BENELUX kaart zit er al in, je hoeft dus geen nieuwe of specifieke kaart erbij te kopen). De bezorgkosten (inclusief retour) zijn 12,50, maar je kunt de GPS ook gratis ophalen in Krimpen a/d IJssel; 
 • Je kunt de GPX-bestanden zelf invoeren of dit laten doen door navigatie-verhuur.nl (kost 5,-). Om de 3 GPX-bestanden in te laten voeren dien je deze per mail te sturen naar. Info@navigatie-verhuur.nl; 
 • De gebruiksaanwijzing voor deze GPS zullen wij op de website plaatsen vooraf aan de wedstrijd (deze dien je, indien nodig, zelf uit te printen); 
 • Voor de (reserve) AA batterijen ben je ZELF verantwoordelijk; 
 • Wij zorgen voor een keycord. Wil je zelf liever wat anders gebruiken om de GPS mee te nemen te paard, dan ben je daar zelf verantwoordelijk voor.   

 

Optie 3 

Je kunt je eigen smartphone inzetten om te navigeren over onze routes. De app die wij daarvoor aanraden heet Topo GPS. Topo GPS vind je in de Istore van Iphone en in e Playstore van Google. De app kost €3,99 maar is z'n geld dubbel en dwars waard! In deze app kun je meerdere GPX bestanden uploaden zodat je elke route apart kunt uploaden. Daarnaast werkt de app ook offline, dus je hebt tijdens de wedstrijd geen internet nodig om de route te kunnen blijven volgen. Het derde voordeel is dat je de app van tevoren kunt downloaden en er al bekend mee kunt raken én dat je het kunt blijven gebruiken, zowel voor als na de wedstrijd, voor je eigen trainingsritten en andere wedstrijden! 

De batterij van je telefoon gaat wel sneller leeg, dus je kunt ook een powerbank in je jaszak stoppen.

 

Hieronder een handleiding voor het gebruik van de app:

Route in Topo GPS Downloaden:

 

route in Topo GPS
PDF – 2.2 MB 298 downloads